rhinosaurus

Velkommen på bloggen

Hej, jeg hedder Louise,  og det er mig der er indehaver af luieluie.dk.

Jeg er mor til 3, og gift med Casper. Vi bor i Esbjerg.
Jeg har et kreativt gen, og elsker håndarbejde, men især stof og syning er mine favoritter.

Luieluie startede for en del år siden i mine tanker, men blev først en realitet i april 2017. Jeg er uddannet sygeplejerske, men måtte sande, at man ikke både kan være mor til 3, arbejde på fuld tid som sygeplejerske og drive virksomhed i rivende vækst på en gang, så jeg valgte at opsige mit job, for at sælge stof, og sy på fuld tid. Og det er bestemt ikke noget jeg har fortrudt.

Min tanke med bloggen er, at vise de forskellige ting jeg syer, vise nyheder frem, tips og tricks og hvad I ellers synes der mangler…

Jeg håber du har lyst at følge med, og hold dig endelig ikke tilbage hvis du har spørgsmål.

Hav en rigtig dejlig sydag

rhinosaurus

Biker Jacket i softshell

Frederik har fået ny jakke – en softshell, syet i Biker Jacket mønstret.
Softshell er ganske nemt at sy i, og gør hvad man beder det om, synes jeg.  Og prisen er ganske fin. Der er materialer for ca. et par hundrede. Det tog mig vel et par timer, og det var incl. mønsteraftegning.  

Jeg har brugt almindelig jersey til kraven, og rib ved hånd og talje. I stedet for lynlås har jeg sat knapper i. Jakken kan trækkes over hovedet uden at skulle knappes op.

Softshell er yderst praktisk at bruge til overtøj. Det er perfekt til temperaturen om efteråret, og holder vind og vand udenfor. Og så kan ungerne bevæge sig i det.

Mønster kan findes her; https://luieluie.dk/produkt/biker-jacket/

Softshell kan findes her; https://luieluie.dk/produkt-kategori/metervarer/softshell/

rhinosaurus

MW Crafts – nye symønstre hos luieluie

Stoffet var kærlighed ved første blik! Det samme var mønstret efter jeg havde prøvesyet det. Her har jeg syet No Limit Dress fra MW Crafts – et nyt mærke af mønstre som forhandles hos luieluie.

Til dette kjolemønster hører 2 typer af skørter og 2 overdele, samt forskellige ærmer. Pasformen er rigtig fin.

Jeg kan virkelig anbefale mønstrene fra MW Crafts. De er gennemtestede, nemme at sy, og snittet er lige i skabet.

Mønster: https://luieluie.dk/produkt/no-limit-dress/

Stof: https://luieluie.dk/produkt/jersey-rosa-blomster/

Rib: https://luieluie.dk/produkt/rib-moerk-stoevet-lilla-nr-22/

rhinosaurus

Lækkeri i quilt og baggypants

  

Det er jo næsten ved at blive en vane at sy Baggypants fra Hallonsmula Design, Men jeg er yderst glad for det mønster. Pasformen er så fin og så er den nem at variere med lommerne. Denne gang har jeg syet lommer og lavet pyntesøm i hvid, så de matcher blusen.

Blusen er syet i grå quilt. Mønsteret er gratis fra Brindill & Twig (http://blog.brindilletwig.com/2014/10/free-hoodie-pattern) og er lidt til den lille side. Jeg har valgt at fore huen med matchende stof til bukserne. Det er en super flot blå farve, sådan lidt skarp i det – jeg kalder den electric blue.

Bukser;

Hallonsmula Design – Baggypants + baggypants slim

jersey, electric blue NY! nr. 41

Bluse;

jersey, electric blue NY! nr. 41

Waffle – grå meleret quilt

rhinosaurus

Efteråret er nu kommet..

..eller vi er i hvertfald trådt ind i september måned. Det betyder også at det er sæsonskifte for stof 🙂 Ind med masser af tykke lækkerier, og væk med de farvestålende prints – lidt i hverfalde 😉 For de er stadig på hylderne, og de sælger stadig, men det er i kombi med quilt, modal og jogging.

Jeg har netop fået en masse lækker quilt hjem, og måtte derfor straks i gang med at sy til Frederik. Jeg har syet fine Baggypants og Fun & Free fra Hallonsmula Design.

Quilten med stjerner, som hans bukser er lavet i, indeholder en del polyester, så vil ikke anbefale det til helt små babyer. Frederik nærmer sig de 15 måneder, så her synes jeg det er ok. Blusen er lavet i LÆKKER bomuldsjersey fra Stenzo. Modellen hedder Fun & Free og er fra Hallonsmula. Dette er et super mønster, for den indeholder mange versioner. Faktisk er det samme model som Josefine har på nedenunder, der er blot påsat et lille skørte og vinger på ærmerne.

Josefine har også Baggypants på. Det er nok det mønster jeg har syet flest bukser i. Det er nemt og de kan laves med og uden lommer.

På Josefines bluse har jeg lave en lille detalje med min Janome Coverpro 2000 CPX. Det er en super lækker maskine. Jeg bruger den til at sy kantbånd på, lave pyntesøm, som på billedet, og til at sy ombuk på bluser.
Nu er det jo ikke en maskine som man SKAL have for at kunne sy pænt tøj, men den er en kæmpe hjælp. Jeg er super glad for at have en original tapebinder, hvor jeg bare sætter ribben i, og så folder den det hele for mig.

 

Mønster:
https://luieluie.dk/produkt/hallonsmula-design-fun-and-free/,

Hallonsmula Design – Baggypants + baggypants slim

Stof Frederik:

Quilt med stjerner, denim blue

Stenzo – space, lysblå melange

Stof Josefine:

Jersey, støvet lilla NY! nr. 51

Blomster og sommerfugle i støvede nuancer

 

 

 

rhinosaurus

Gratis mønster på hoodie


Jeg har lavet den før, i flere forskellige versioner, og nu har jeg lavet den igen, i lækker jogging, til min mindste mand Frederik.

Jeg har valgt at bruge en bredriflet rib inde i huen, som en sjov detalje, som så matcher resten af ribben.
Stoffet med bilerne er en nyhed, og ikke noget jeg har haft før. Den blå ensfarvede jogging er en genganger. Den findes også i masser af andre farver. Bagsiden er lækker og blød, da den er børstet.

Mønsteret kan du finde HER
Jogging med biler kan du finde HER
Ensfavet jogging kan du finde HER
Bredriflet rib kan du finde HER

rhinosaurus

Lollitop fra Hallonsmula Design med strygestof

Min store pige skal til fødselsdag om få dage, og derfor har jeg syet en lille top til fødselaren. Modellen hedder Lollitop og er fra Hallonsmula Design. Jeg har valgt at pynte toppen med et fint “E” i glitter. Jeg har købt mig en Silhouette Cameo 3, så jeg nu kan lave fine prints 🙂

Stoffet hedder “musicparty in wonderland” og er inspireret af Alice i eventyrland. Du finder det lige HER

rhinosaurus

Dansk syvejledning til “Dont grow up” fra Hallonsmula Design

Først skal jeg lige starte med at beklage kvaliteten af billederne – fotograf bliver jeg nok aldrig. Jeg håber dog, at vejledningen er forståelig alligevel – ellers skal du endelig spørge.

Skulle du mangle mønsteret, så husk at jeg sælger det i papirform i min shop.
Så er du fri for at printe ud, og klistre det hele sammen.

Husk at det er en god ide lige at teste et mønster af i andet stof, end det fine du har udvalgt som slutresultatet – det gør frygtelig ondt at sy eller klippe forkert i det fine stof.

Start med at klippe eller skære alle mønsterdele ud. Husk at stof med stræk, som jersey og isoli, er en rigtig god ide. Jeg har valgt at sy min udgave i en lækker sommerisoli – og lave den helt simpel, uden lommer.

Personligt synes jeg, at modellen er en smule til den smalle side i læggen, så jeg tilføjer altid 1 cm ekstra.

 

 

 

 

Sy selerne sammen på langs, og derefter i den ene ende.
Husk, at syningen på langs, skal sidde i midten når du syer sammen i toppen. Vend selerne rundt så de vender med ret-siden ud. Læg dem til side.

 

 

 

 

 

Tag smækken og læg stoffet ret mod ret. Tag ribben, og fold dette, så du har retsiden ud. Læg det på stoffet som jeg har gjort på billedet, og læg den anden side af smækken ovenpå. Nål det fast, eller brug en klemme. Sy siden sammen. Start i modsatte ende en hvor ribben sidder. Det er nemmest. Læg herefter den anden side af ribben ind mellem de 2 lag som udgør smækken og nål eller klem det sammen. Sy igen sammen fra modsatte ende.

 

 

 

 

Nu er smækken stadig åben i toppen. Her tager du selerne og lægger dem inden i. Husk at vende dem rigtigt, specielt hvis du har valgt at smækken skal have forskellige for og bagside. Sæt selerne fast med nål eller klemme og sy sammen.

 

 

 

 

 

Vend herefter arbejdet om så du har retsiden ud. Overdelen er nu færdig.

 

 

 

 

 

 

Tag underdelen og sy bukserne sammen i begge sider – IKKE mellem benene.

 

 

 

 

 

 

Tag overdelen og læg den inden i buksen, og sy delene sammen. Sy herefter buksen sammen mellem benene. Nu er du næsten færdig.

 

 

 

 

 

 

Sy ribben sammen og sy den på buksen.

INDEN du slutter buksen af med en knap bagpå, så mål buksen på barnet – så får du det rigtige mål for hvor knappen skal sidde. Her taler jeg af erfaring 😉

rhinosaurus

Symønstre fra Hallonsmula

Nogle af de mønstre, som jeg syer allermest af, er fra Hallonsmula Design.
De er nemme at gå til, og sidder virkelig godt baggypants_Hallonsmula Design_symønster_luieluie.dkpå mine unger – ja faktisk på alle de unger jeg har mødt, og syet til.

Jeg har valgt at få stort set alle mønstrene der lavet, da jeg ikke kunne bestemme mig for, hvilke jeg skulle vælge fra 🙂

Hvis du søger et mønster i et lækkert snit, så kan jeg helt klart anbefale dig at prøve Baggypants Slim. Jeg laver dem ofte uden lommerne, da mine unger slider deres tøj SÅ hurtigt, at det ikke kan betale sig at gøre for meget ud af det, men de er lynhurtige og nemme at lave, og kan sagtens syes på en helt almindelig symaskine med stræksøm.

 

 

rhinosaurus

Fødselsdagsgave <3

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal fejre min mindstes Frederik, 1 års fødselsdag på søndag, så tænkte at jeg lige måtte sy en lille gave til ham. Han har jo ikke noget tøj at have på 🙂

Her er det “Baggypants” og “A little twisted” fra Hallonsmula Design. Du kan finde mønstret på Baggypants lige HER, og på blusen lige HER. Begge dele er rigtig nemme at sy, og kan sagtens klares af nybegyndere også.

Stoffet er delvis jersey og jogging.

Jersey med hunde https://luieluie.dk/produkt/hund-raahvid-melange/
Jogging https://luieluie.dk/produkt/jogging-hvid-opkradset-bagside-nr-01/

Josefine fik sig også endnu en kjole, af en lille rest. Igen en Dansekjole – mønsteret findes HER. Denne gang har jeg kantet halsen med samme print som kjolen, istedet for rib.

 

rhinosaurus

Dansekjole af en rest med fugle

Her er Josefine i sin “Dansekjole” fra Jubel & Baluba – med munden fuld af kiks. Jeg elsker når jeg kan trylle en (halvstor) rest om til noget brugbart.

At det er en rest, ses også ved, at stort set alle fuglene på stoffet mangler deres hoveder 😀 – borset fra bærestykket, hvor det lykkedes mig at bevare en hel 🙂

Kjolen gav en del opmærksomhed i vuggestuen – og det er jo altid dejligt at gøre sig en smule bemærket 😉

 

rhinosaurus

Fineste tigerkjole

Jeg er ret glad for “Dansekjolen” fra Jubel & Baluba. Du kan finde det HER – og det er alle pengene værd. Pasformen er perfekt, og den kommer i mange størrelser – og så, ikke mindst; den er NEM at sy!

Jeg har valgt at sy denne kjole i lækker øko jersey fra Elvelyckan Design.

Hvis du selv ønsker at kaste dig ud i denne skønne kjole, og skulle støde på problemer, så tøv ikke med at skrive…

rhinosaurus

Sommerkjole til min store pige

Jeg er længe blevet plaget om at sy en kjole til min store pige i dette fantastiske stof, og i dag blev så dagen 🙂 Mønsteret er fra Jubel & Baluba, og hedder “Dansekjolen”.

Jeg har valgt at kante halsen i samme stof, i stedet for med rib. Det er gjort på min Janome Coverpro 2000, hvor der er tapebinder påsat. Hvis ikke du allerede har sådan en maskine, så kan jeg anbefale dig at prøve en!

rhinosaurus

Nye metervarer i shoppen

 Her har jeg syet et sæt til min mindste, i lækker isoli og nyt print i jersey.

Sættet består af Baggypants og sweatshirt. Begge mønstre er fra Hallonsmula Design i Sverige, og er nemme at gå til. Mønstrene er en smule i den dyre ende, men der medfølger en del størrelser og flere forskellige modeller i sammen mønster, fx en hoodie i blusemønstret. Hallonsmula Design er absolut en af mine yndlingsdesignere.

Den lækre grå isoli finder du HER.
Matchende grå rib finder du HER
Jerseyen med pandaer finder du HER

rhinosaurus

Gratis hoodie med modifikationer

Jeg må vise jer denne hoodie som jeg har syet til min mellemste på knap 2 år.

Den er syet i lækker jacquard, og foret med blødt jersey i huen. Mønsteret er gratis, og fåes her:

https://brindilletwig.com/collections/tops/products/hooded-raglan-sweatshirt-067.

Stoffet kan fåes i shoppen, så længe lager haves. Søg på stjerner og teddy. Blusen kan syes af begyndere som har en smule styr på syning. Jeg vil sige at det eneste der kan drille, er hvilken vej man skal vende huen når den syes sammen. Her må man prøve sig lidt frem, eller læse den udmærkede manual der følger med 😉
Jeg synes mønsteret er en smule til den lille side, men jeg tillægger heller ikke sømrum; jeg vælger derimod en sy en størrelse større i stedet.

Ørerne er nogle jeg selv har påsyet, altså de hører ikke med til mønsteret. Her har jeg delt huens yderste lag, og lagt ørerne i, og syet sammen. Ørerne har jeg blot tegnet på papir, klippet ud i stof og syet sammen. Det er ganske simpelt.

Skulle du have spørgsmål, så skriv endelig.

God sylyst