29064

Velkommen på bloggen

Hej, jeg hedder Louise,  og det er mig der er indehaver af luieluie.dk.

Jeg har startet  denne virksomhed, da jeg elsker at være kreativ, og særligt med stof og syning; og så har drømmen om at blive selvstændig altid været der.
Min tanke med bloggen er, at jeg vil bruge den til blandt andet vise nogen af de forskellige ting jeg syer, tips og tricks, og hvad I ellers synes der mangler…

Jeg håber du har lyst at følge med, og hold dig endelig ikke tilbage hvis du har spørgsmål.

Hav en rigtig dejlig dag

29064

Gratis mønster på hoodie


Jeg har lavet den før, i flere forskellige versioner, og nu har jeg lavet den igen, i lækker jogging, til min mindste mand Frederik.

Jeg har valgt at bruge en bredriflet rib inde i huen, som en sjov detalje, som så matcher resten af ribben.
Stoffet med bilerne er en nyhed, og ikke noget jeg har haft før. Den blå ensfarvede jogging er en genganger. Den findes også i masser af andre farver. Bagsiden er lækker og blød, da den er børstet.

Mønsteret kan du finde HER
Jogging med biler kan du finde HER
Ensfavet jogging kan du finde HER
Bredriflet rib kan du finde HER

29064

Lollitop fra Hallonsmula Design med strygestof

Min store pige skal til fødselsdag om få dage, og derfor har jeg syet en lille top til fødselaren. Modellen hedder Lollitop og er fra Hallonsmula Design. Jeg har valgt at pynte toppen med et fint “E” i glitter. Jeg har købt mig en Silhouette Cameo 3, så jeg nu kan lave fine prints 🙂

Stoffet hedder “musicparty in wonderland” og er inspireret af Alice i eventyrland. Du finder det lige HER

29064

Dansk syvejledning til “Dont grow up” fra Hallonsmula Design

Først skal jeg lige starte med at beklage kvaliteten af billederne – fotograf bliver jeg nok aldrig. Jeg håber dog, at vejledningen er forståelig alligevel – ellers skal du endelig spørge.

Skulle du mangle mønsteret, så husk at jeg sælger det i papirform i min shop.
Så er du fri for at printe ud, og klistre det hele sammen.

Husk at det er en god ide lige at teste et mønster af i andet stof, end det fine du har udvalgt som slutresultatet – det gør frygtelig ondt at sy eller klippe forkert i det fine stof.

Start med at klippe eller skære alle mønsterdele ud. Husk at stof med stræk, som jersey og isoli, er en rigtig god ide. Jeg har valgt at sy min udgave i en lækker sommerisoli – og lave den helt simpel, uden lommer.

Personligt synes jeg, at modellen er en smule til den smalle side i læggen, så jeg tilføjer altid 1 cm ekstra.

 

 

 

 

Sy selerne sammen på langs, og derefter i den ene ende.
Husk, at syningen på langs, skal sidde i midten når du syer sammen i toppen. Vend selerne rundt så de vender med ret-siden ud. Læg dem til side.

 

 

 

 

 

Tag smækken og læg stoffet ret mod ret. Tag ribben, og fold dette, så du har retsiden ud. Læg det på stoffet som jeg har gjort på billedet, og læg den anden side af smækken ovenpå. Nål det fast, eller brug en klemme. Sy siden sammen. Start i modsatte ende en hvor ribben sidder. Det er nemmest. Læg herefter den anden side af ribben ind mellem de 2 lag som udgør smækken og nål eller klem det sammen. Sy igen sammen fra modsatte ende.

 

 

 

 

Nu er smækken stadig åben i toppen. Her tager du selerne og lægger dem inden i. Husk at vende dem rigtigt, specielt hvis du har valgt at smækken skal have forskellige for og bagside. Sæt selerne fast med nål eller klemme og sy sammen.

 

 

 

 

 

Vend herefter arbejdet om så du har retsiden ud. Overdelen er nu færdig.

 

 

 

 

 

 

Tag underdelen og sy bukserne sammen i begge sider – IKKE mellem benene.

 

 

 

 

 

 

Tag overdelen og læg den inden i buksen, og sy delene sammen. Sy herefter buksen sammen mellem benene. Nu er du næsten færdig.

 

 

 

 

 

 

Sy ribben sammen og sy den på buksen.

INDEN du slutter buksen af med en knap bagpå, så mål buksen på barnet – så får du det rigtige mål for hvor knappen skal sidde. Her taler jeg af erfaring 😉

29064

Symønstre fra Hallonsmula

Nogle af de mønstre, som jeg syer allermest af, er fra Hallonsmula Design.
De er nemme at gå til, og sidder virkelig godt baggypants_Hallonsmula Design_symønster_luieluie.dkpå mine unger – ja faktisk på alle de unger jeg har mødt, og syet til.

Jeg har valgt at få stort set alle mønstrene der lavet, da jeg ikke kunne bestemme mig for, hvilke jeg skulle vælge fra 🙂

Hvis du søger et mønster i et lækkert snit, så kan jeg helt klart anbefale dig at prøve Baggypants Slim. Jeg laver dem ofte uden lommerne, da mine unger slider deres tøj SÅ hurtigt, at det ikke kan betale sig at gøre for meget ud af det, men de er lynhurtige og nemme at lave, og kan sagtens syes på en helt almindelig symaskine med stræksøm.

 

 

29064

Fødselsdagsgave <3

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal fejre min mindstes Frederik, 1 års fødselsdag på søndag, så tænkte at jeg lige måtte sy en lille gave til ham. Han har jo ikke noget tøj at have på 🙂

Her er det “Baggypants” og “A little twisted” fra Hallonsmula Design. Du kan finde mønstret på Baggypants lige HER, og på blusen lige HER. Begge dele er rigtig nemme at sy, og kan sagtens klares af nybegyndere også.

Stoffet er delvis jersey og jogging.

Jersey med hunde http://luieluie.dk/produkt/hund-raahvid-melange/
Jogging http://luieluie.dk/produkt/jogging-hvid-opkradset-bagside-nr-01/

Josefine fik sig også endnu en kjole, af en lille rest. Igen en Dansekjole – mønsteret findes HER. Denne gang har jeg kantet halsen med samme print som kjolen, istedet for rib.

 

29064

Dansekjole af en rest med fugle

Her er Josefine i sin “Dansekjole” fra Jubel & Baluba – med munden fuld af kiks. Jeg elsker når jeg kan trylle en (halvstor) rest om til noget brugbart.

At det er en rest, ses også ved, at stort set alle fuglene på stoffet mangler deres hoveder 😀 – borset fra bærestykket, hvor det lykkedes mig at bevare en hel 🙂

Kjolen gav en del opmærksomhed i vuggestuen – og det er jo altid dejligt at gøre sig en smule bemærket 😉

 

29064

Fineste tigerkjole

Jeg er ret glad for “Dansekjolen” fra Jubel & Baluba. Du kan finde det HER – og det er alle pengene værd. Pasformen er perfekt, og den kommer i mange størrelser – og så, ikke mindst; den er NEM at sy!

Jeg har valgt at sy denne kjole i lækker øko jersey fra Elvelyckan Design.

Hvis du selv ønsker at kaste dig ud i denne skønne kjole, og skulle støde på problemer, så tøv ikke med at skrive…

29064

Sommerkjole til min store pige

Jeg er længe blevet plaget om at sy en kjole til min store pige i dette fantastiske stof, og i dag blev så dagen 🙂 Mønsteret er fra Jubel & Baluba, og hedder “Dansekjolen”.

Jeg har valgt at kante halsen i samme stof, i stedet for med rib. Det er gjort på min Janome Coverpro 2000, hvor der er tapebinder påsat. Hvis ikke du allerede har sådan en maskine, så kan jeg anbefale dig at prøve en!

29064

Nye metervarer i shoppen

 Her har jeg syet et sæt til min mindste, i lækker isoli og nyt print i jersey.

Sættet består af Baggypants og sweatshirt. Begge mønstre er fra Hallonsmula Design i Sverige, og er nemme at gå til. Mønstrene er en smule i den dyre ende, men der medfølger en del størrelser og flere forskellige modeller i sammen mønster, fx en hoodie i blusemønstret. Hallonsmula Design er absolut en af mine yndlingsdesignere.

Den lækre grå isoli finder du HER.
Matchende grå rib finder du HER
Jerseyen med pandaer finder du HER

29064

Gratis hoodie med modifikationer

Jeg må vise jer denne hoodie som jeg har syet til min mellemste på knap 2 år.

Den er syet i lækker jacquard, og foret med blødt jersey i huen. Mønsteret er gratis, og fåes her:

https://brindilletwig.com/collections/tops/products/hooded-raglan-sweatshirt-067.

Stoffet kan fåes i shoppen, så længe lager haves. Søg på stjerner og teddy. Blusen kan syes af begyndere som har en smule styr på syning. Jeg vil sige at det eneste der kan drille, er hvilken vej man skal vende huen når den syes sammen. Her må man prøve sig lidt frem, eller læse den udmærkede manual der følger med 😉
Jeg synes mønsteret er en smule til den lille side, men jeg tillægger heller ikke sømrum; jeg vælger derimod en sy en størrelse større i stedet.

Ørerne er nogle jeg selv har påsyet, altså de hører ikke med til mønsteret. Her har jeg delt huens yderste lag, og lagt ørerne i, og syet sammen. Ørerne har jeg blot tegnet på papir, klippet ud i stof og syet sammen. Det er ganske simpelt.

Skulle du have spørgsmål, så skriv endelig.

God sylyst